Dödsorsak okänd

”Ja, fy fan!” Jag läser ”Dödsorsak okänd” av Edward Dowd och när jag lägger ifrån mig boken en stund för att smälta det jag läst är det dessa ord som kommer över mina läppar: ”Ja, fy fan!” Vad annat kan man säga? Dowd är marknadsanalytiker och har genom sin förmåga att tolka trender dragit in stora pengar åt sina uppdragsgivare på Wall Street. Han har kunnat förutse skeenden bättre än de flesta andra. Nu har hans analysförmåga tagit sig an den ovanligt höga överdödligheten bland dem som borde vara friskast i samhället – arbetande unga vuxna. Dowd varvar de visserligen torra men övertydliga diagrammen och tabellerna med de hjärtskärande berättelserna om alla unga som dött i förtid, till synes helt utan anledning. Ansikte efter ansikte… ”Ja, fy fan!”

Unga kvinnor och män som dött plötsligt, på idrottsplanen, i löparspåret, i sängen.

Dowd hävdar inte att han har svaret på varför alla dessa unga började dö under 2021 och 2022. Men som statistiker kan han peka ut sannolikheter och troliga samband. Och hur han än tolkar siffrorna blir det mest troliga svaret: de så kallade covidvaccinerna. Jag visste ju detta förstås men ändå: ”Ja, fy fan!” Dowd tar sin utgångspunkt i larmrapporter från försäkringsbolagen där man noterat en 40-procentig uppgång i dödsfall bland försäkrade yrkesverksamma. (En 10-procentig uppgång brukar betraktas som katastrofal och ytterst osannolik.) Ökningen kom exakt samtidigt som covidvaccinen gjordes obligatoriska på de flesta arbetsplatser i USA. Media försöker skylla det på alla tänkbara och otänkbara faktorer, det vill säga allt utom vaccinet. Men skulle verkligen självmord, överdoser och obehandlade sjukdomar (på grund av lockdown) öka exakt samtidigt och dessutom parallellt med de påtvingade vaccinerna? Och varför skulle dessa faktorer drabba de friska, anställda och högutbildade i högre grad än fattiga och arbetslösa? Logiken saknas, menar Dowd.

Det enda som ger en logisk förklaring är vaccinerna.

Det går inte heller att skylla på covid. Skulle viruset plötsligt muterat från att ha drabbat äldre och sjuka i första hand, till unga och friska? Så brukar virus inte fungera. Dessutom visar det sig att de länder som knappt haft några dödsfall alls i covid, fick en massiv ökning av coviddödsfall efter sprutorna. Om det var covid så fick de drabbade antingen viruset av sprutorna eller så försvagades deras immunförsvar av dessa sprutor så att de inte längre klarade av en vanlig förkylning. Oavsett hur man vänder och vrider på det är de så kallade covidvaccinerna inte alls säkra eller ens effektiva, de är livsfarliga, i synnerhet för den yngre generationen. ”Ja, fy fan!”

I flera länder stoppade man också vaccineringen av yngre, även om man såklart inte gick ut offentligt med hur illa det var. Dowd jämför det med när ett företag vet att de kommer göra ett dåligt resultat men vill hinna göra sig av med aktier innan det kommer till allmänhetens kännedom och kursen rasar. Indirekt medger myndigheterna att vaccineringen mot covid är ett sjunkande skepp. För att läsaren ska förstå vidden av katastrofen säger Dowd: ”Från februari 2021 till mars 2022 upplevde millenniegenerationen ett slags motsvarighet till vietnamkriget, med en överdödlighet på 60 000 personer. Vietnamkriget behövde 12 år för att ta livet av lika många unga, friska människor som vi nu har sett dö under så kort tid som 12 månader.” ”Ja, fy fan!”

Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *